Turer i nærområdet

For å forberede deg på å ta turen opp Preikestolen anbefaler vi deg å gå noen turer i nærområdet. Det er mange som opplever at turen opp til Preikestolen er mye tøffere enn de trodde. Derfor skader det absolutt ikke med noe trening.

Hvor kan jeg finne turer?

Hvis du bor i Bergen, for eksempel, kan du sjekke ut denne siden for å få et innblikk i hva slags turmuligheter du har. Hvis du oppholder deg i et annet område så er det bare å søke på samme nettside. Her finner du også turer i nærheten av Preikestolen.

Hvis du trenger nytt utstyr til din nye tur kan det lønne seg med et forbrukslån som du finner på nettavisen.no, fordi de tilbyr en god oversikt over tilbydere. Det å ha godt utstyr er essensielt når man skal ut på turer.

Hvor langt bør jeg dra på tur?

Med mindre du er en erfaren turgåer anbefaler vi deg å starte med de enkle turene i nærområdet ditt. Dette kan du finne god oversikt over i nærområdet ditt. Det finnes en rekke kart. Det kan også være en fordel å bære med seg en sekk med vann, litt niste og litt ekstra tøy i. Dette er noe du må ha med når du går opp Preikestolen, så det å bli vant med å bære det kan være en svært god idé.

Når du begynner å bli vant med å gå tur så kan du øke vanskelighetsgraden, eller gå lengre turer.

Hvis du går med barn så må du huske at turen er på deres premisser og hvis de vil snu, så gjør det. Du vil vel ikke ende opp med å bære barnet ditt heilt hjem igjen?

Dette er bare noen tips som gjør det ekstra gøy å prøve seg på turer og få følt på den fantastiske mestringsfølelsen man får av det.

Leave a Reply