Hva kan du gjøre rundt Preikestolen?

Preikestolen er en av Norges mest populære turistattraksjoner – og ikke uten grunn. Det firkantede fjellet som rager 604 meter over Lysefjorden gir deg en spektakulær utsikt over Strand og Forsand kommune med fjell- og fjordlandskap. Med årene har stien opp blitt finpusset av nepalske sherpaer, og gåturen opp passer nå for både små og store. Preikestolen og området rundt har imidlertid ikke bare satset på den ene fjellturen som drar i underkant av 300.000 turister opp på platået hvert år – det er også utallige andre morsomme turer og aktiviteter å slå seg løs med i Preikestolens nærliggende områder.

Ryfylke, regionen hvor Preikestolen ligger, byr på mange spennende naturopplevelser. Dersom du bruker en rabattkode kan opplevelsene bli enda rimeligere. Her er noen av dem:

For sportsentusiasten

Dersom du liker sport, kan du velge å padle med kajakk rundt Jørpelandsholmen, ta deg en flott økt med yoga på Solvik Camping eller prøve deg på et basehopp fra den nærliggende fjelltoppen Kjerag.

For strandløven

Kanskje du legger turen til Preikestolen på sommerstid? Da er det flere bademuligheter ved Preikestolen Village – en by som egentlig heter Jørpeland, men har fått æren av å bli en topp turistdestinasjon med mye å by på takket være nærliggende Preikestolen. Noen av badeplassene er: Jørpelandsholmen, Barkavika, Stemmen og Kuvika.

For naturelskeren

Ryfylke er en fjellpreget region med utallige toppturer. De fleste er så å si forbeholdt de lokale, da nesten ingen av turene er oppgitt på turistkartet. Det beste du kan gjøre er å spørre de lokale rundt seg etter turperler, ellers kan du gå for de litt mer kjente. Etter en liten båttur fra Oanes kan du hoppe av på Flørli, en bortgjemt liten landsby totalt isolert fra omverdenen. De siste tiårene har landsbyen også vært ubebodd, men det er åpen kafé og overnattingsmuligheter i sesongen. I tillegg finnes det en flott tur opp 4 444 trappetrinn – rett opp fjellet!

Dersom du tar båten helt inn til Lysefjorden finnes det flere turmuligheter for å komme seg opp å få en spektakulær utsikt over fjellet, samt at du kan gå gamleveien mot Oanes igjen, og få oppleve hele fjorden fra fjellet. Det finnes mange alternative ruter til de mest kjente fjelltoppene, og i Ryfylke er det et helt lass av dem!

For turisten som vil se litt av hvert

Hvorfor ikke ta en kombiferie av fjellturer, strandliv, småbyshopping og vannsport? Strand kommune har mange gode forslag til hvordan ferien til Ryfylke kan bli sommerens beste opplevelse. Her er det ikke mulighetene det står på!

Og husk, ikke sitt inne når alt håp er ute – dra heller til flotte Ryfylke, bestig Preikestolen og Kjerag, hiv deg på en yogatime og se hvor fjell møter fjord.

Leave a Reply