Reis med toget

Du kan komme forbausende langt med toget, og det er en veldig miljøvennlig måte å reise på, sammenlignet med fly. Mange tror at togferie begrenser seg til reiser bare i Norden eller Europa, men du kan komme helt til Kina og India med tog, dersom du vil det. Ja, det tar lengre tid å reise med tog, men du får til gjengjeld sett mye mer enn når du reiser med fly. Du kan også stanse mange steder på veien, og rett og slett være mer spontan. Det gjelder spesielt dersom du reiser alene eller sammen med venner eller en kjæreste.

Norge som reisemål

Dessuten er det veldig mye å oppdage her i Norge, så du trenger ikke å dra langt for å oppleve spennende steder. Hva med å reise til Vestlandet, for å oppleve fjordene som utenlandske turister reiser langt for å oppleve. Drar du til Stavanger, er du ikke langt fra Lysefjorden, med Kjærag og Preikestolen. Hvis du vil reise til for eksempel Preikestolen, kan det være lurt å unngå den travleste tiden av året, når det er veldig folksomt der. I høysesongen kan du møte mange mennesker som er uvant med norske fjellturer, og det hender at det er veldig folksomt.

Slapp av på toget

Toget er minst like avslappende som et fly. Du kan sette deg i et behagelig sete og lytte til musikk eller lydbok med hodetelefoner. På toget kan du ta med deg egen niste, eller kjøpe noe ombord, alt etter hvilken type tog du er med. Toget gir deg også mer frihet til å bevege deg rundt, og dette er perfekt dersom du har med urolige barn. Flere tog har egen lekeavdelinger for barna. Det finner du verken i et fly eller i bilen. Når barna får leke underveis, maser de mindre om når dere kommer fram. Hvis du reiser alene, kan du også jobbe på toget.

Spar tid med toget

Toget kan spare deg for tid, sammenlignet med et fly. Du sparer tid ved at du slipper innsjekking. Du kan ha bagasjen i nærheten, og du kommer som regel inn i bykjernen, uansett hvor du reiser. Reiser du med fly, kan det hende du lander flere mil utenfor byen du tenker å besøke. Da må du finne en annen transport inn til byen, enten tog, drosje eller leiebil. Toget er dessuten et miljøvennlig alternativ til flyferie. Interessen for å reise med tog er økende, ikke bare blant nordmenn. Flere turister som kommer til Norge reiser også med toget både inn til landet og mens de reiser rundt i Norge. Toget gir deg frihet dersom du reiser med en åpen billett. Da kan du gå av og på flere ganger mens billetten er gyldig.

Leave a Reply