Forbered deg godt til fjellturen din

Før du hiver sekken på ryggen og gir deg i kast med bratte fjellrygger og dype daler, er det viktig at du er godt forberedt til fjellturen din. Sett opp en liste over hvilke ting du må ha med deg, og sjekk at alt utstyret er i orden. Meld fra til venner eller familie om hvor du har tenkt å gå og når du kommer hjem igjen, og sjekk alltid værmeldingen.

Velg tur-rute etter evne

Hvis du ikke har gått i fjellet på lenge, kan det være lurt å velge en tur-rute som ikke er altfor fysisk krevende. Husk at fjellturen skal være til glede for deg og ikke bare stress og jag. Det er jo akkurat det du søker vekk fra, så nyt turen og ta det med ro. Har du tenkt å ta bilen opp til fjellet hvor turen din starter, kan det være praktisk å sjekke at du har med bilutstyr som billader til lading av mobilbatteriet slik at du får kontakt med de hjemme om nødvendig.

Husk å ta med deg vann, plaster, regntøy og en varm genser hvis været plutselig snur. Det er også viktig å følge fjellvettreglene når du ferdes i fjellet. Da gjenstår det bare å ønske deg en god tur i fjellet – og vel hjem igjen.

Leave a Reply