Preikestolen Village – Jørpeland
Preikestolen

Preikestolen Village – Jørpeland

Preikestolen rockØnsker du å oppleve Preikestolen er Jørpeland, også kalt Preikestolen Village, en perfekt base før du tar turen opp. Her er det mange overnattingsmuligheter, blant annet hotell i forskjellige prisklasser og privatboliger for utleie. Det er også mange spisesteder og kafeer, dersom du er på jakt etter noe å spise eller drikke. Du vil også finne et stort utvalg butikker med alt det du trenger til turen. Får du ikke tid til å stoppe på oppturen kan man også planlegge avslutningen av den fantastiske naturopplevelsen på vei ned. Velkommen Jørpeland.

Besøk Strand kommune

Strand kommune er gjerne mest kjent for Preikestolen, men kommunen har mer å by på. Derfor anbefales det et besøk til Strand neste gang du tar turen til Preikestolen. Her kan man oppleve alt i fra fiske og bærplukking i praktfull natur til historiske severdigheter. Er man på jakt etter en ny opplevelse i naturen, er Reinarknuten virkelig å anbefale. Her får man se nydelige utsikt utover Ryfylke og man kan ta stopp på veien for litt niste og hygge. For den mer historieinteresserte er turen til Ulvaskogshytta et must. Den ligger i et område som ble brukt av soldater som skjulested under krigen. Besøk Strand kommune neste gang du skal til Preikestolen.

Preikestolen Fjellstue and parking lot (Jorpeland, Norway)Et sted med global innflytelse

Strand kommune har siden begynnelsen av 1900-tallet vært et industriområde med innflytelse i Norge og verden. En av de eldste industribedriftene er Nomac AS, som ble etablert i 1909 under navnet Stålverket, og leverer fortsatt stål til kunder over hele verden den i dag. En annen viktig bedrift er Fiskå Mølle A/S, som er den største private leverandøren av kraftfôr, gjødsel og såvarer til landbruket i Norge. Med over femti år med positivt resultat var det ikke en overraskelse at Fiskå ble nominert til Næringsforeningens Årets bedrift pris. Vestkorn, et datterselskap av Tau Mølle med en historie i Strand som går tilbake mer enn 150 år, er i dag Europas største produsenten av protein og stivelse konsentrater.