Når ulykker inntreffer
Samme hvor erfaren og trygg du er i naturen og samme hvor kjent du er i området du går tur i kan du komme utfor en alvorlig ulykke. Været kan ofte skifte uten forvarsel, spesielt på lenge turer er ikke alltid værmeldingen du sjekket hjemme til å stole på. Alle kan falle og skade seg, eller miste grepet under klatring. Og også friske og sunne personer kan få et illebefinnende der ute, når ingen er i nærheten for å hjelpe til. Sjansen er liten, men allikevel – ta de nødvendige forehåndsreglene.
Ulykker på Preikestolen
Mange mener at Beredskapen på Preikestolen er et nasjonalt ansvar.. Preikestolen er en av de mest kjente og populære stedene i Norge å dra til for klatrere og turgåere. Antageligvis den aller mest kjente og populære. Derfor er det også flere som blir skadde eller går seg bort her, eller havner i andre uheldige situasjoner. Regionrådet i fylket har i den siste tiden diskutert bruken av droner i området. Ved hjelp av droner vil det i så fall bli mye lettere å finne bortkomne eller skadde personer. Dette vil også være både raskere, billigere og enklere enn å sende ut et helikopter.
Ta visse forhåndsregler
Er du langt ute i naturen – milevis fra all sivilisasjon – så er det ikke like lett å tilkalle hjelp. Gi derfor beskjed til venner og bekjente om at du skal dra og når du skal komme tilbake. Skulle du miste dekning på telefonen er det noen der hjemme som kan skaffe deg hjelp. Og selv om du skulle kunne klare å kontakte hjelp er det ikke alltid lett å forklare nøyaktig hvor du er. Det er derfor smart å ha en telefon med GPS så du enkelt kan gi koordinatene dine til personen du snakker med. Ikke sett ditt eget liv i fare, vær forberedt!