På tur med barna
Preikestolen

På tur med barna

A little boy and little girl jumping off the dock into a beautiful mountain lake. Having fun on a summer vacation

Hva er vel bedre enn en dagstur, helgetur eller ferietur med barna? Når helgen, sommerferien, påskeferien eller vinterferien står for døren, er Norge et fantastisk land med enestående muligheter. Bruk bilen og nyt vår fantastiske natur også fra bilvinduet. Men merk deg huskeregel nummer 1: hold barna sikre i bilen med et trygt og behagelig bilsete. Det vil sørge for at både du og barna får en behagelig biltur. Et annet tips for at bilturen skal bli underholdende og gøy for barna, er å gi dem noen reiseoppgaver underveis. Lag en liten reisekoffert med oppgaver, kart, spørsmål vedrørende opplevelser på turen, samt fargestifter og tegneark. Barna vil garantert elske det!

Familiemoro i naturen

Hva med en biltur i Norge til neste års sommerferie? Pakk sekken og sett kjølebagen i bilen. Legg ut på tur og stopp for lunsj på en av landets mange flotte rasteplasser. Bo i telt eller på turisthytter. Opplev den vakre naturen til fjells eller ved sjøen. Ta med barna på fisketur eller på fottur i fjellet. Besøk en dyrepark eller sørg for at adrenalinet pumper litt ekstra i en aktivitetspark. Det finnes et hav av muligheter. I påsken og på vinterstid står også mulighetene i kø. Lei en hytte eller bo på et høyfjellshotell. Dra på ski med barna. Kjenn den friske luften i kinnene mens hele familien koser seg på langrenn, slalåm eller snowboard. Dra tilbake på hytta, fyr opp i peisen og lag en deilig middag. Et lite tips: ta turen innom en lekebutikk og kjøp et par morsomme spill som garantert vil sørge for familiehygge også på kveldstid.

Herlige aktiviteter for hele familien

I dag er det blitt svært populært med aktivitetsparker, og spesielt klatreparker. Her tilbys det suveren moro og fantastiske utfordringer for hele familien med forskjellige løyper i ulike vanskelighetsgrader. Hvis du har små barn, kan du ta med minstemann i løypene som er tilpasset de minste. Hvis du har adrenalinsøkende tenåringer, vil du garantert bli utfordret når du blir bedt om å bli med i en av de vanskeligste løypene. Det samme gjelder på vinterstid i alpinanleggene. Spesielt i de store alpinanleggene tilbys det et endeløst utvalg av bakker. Visste du forresten at Den Norske Turistforening arrangerer turer som lavvo- og hytteturer, fisketurer og klatrekvelder? Med barnas turlag kan barna bli med på turer både med eller uten foreldrene. Et flott tiltak som spesielt kan være kjekt når du ikke har ferie samtidig med barna. Enten det er vår, sommer, høst eller vinter vil barna garantert kose seg med uteaktiviteter, og spesielt med mor og far. Så kom dere ut i naturen, det er sunt for alle og enhver!