Forsand kommune
Preikestolen

Forsand kommune

Forsand kommune i Rogaland er en av landets kommuner der befolkningen bor mest spredt. De 1208 fastboende sjelene har hele 780 kvadratkilometer å boltre seg på, noe som betyr at det er god plass til både innflyttere og turister. Norske myndigheter ønsker å slå sammen flere små kommuner, og det har blitt vurdert om man skal gå sammen med naboene Sandnes og Gjesdal. For øyeblikket er alt dette på planleggingsstadiet, og det kan virke som regjeringen må bruke tvang for å få denne stolte kraftkommunen til å gi slipp på selvstendigheten sin.

Forsand har noe å tilby alle

Pulpit Rock at Lysefjorden in Norway. A well known tourist attraction towering 600 meters over sea level.

Forsand er en liten og inkluderende kommune. Hvis du som fastboende eller turist har behov for å kontakte servicekontoret, har det følgende åpningstider på hverdager: 8-15. Forsand har et bredt tilbud til innbyggerne sine, og de kan benytte seg av både svømmehall og bibliotek. Forsand kan levere gode tilbud til sine innbyggere takket være det faktum at Forsand alltid har hatt store kraftinntekter. Dette har bidratt til at kommunen har kunnet bruke store pengesummer på velferdstilbud og andre goder til befolkningen. Forsand er således perfekt for barnefamilier. Kommunen er inkluderende og et meget trygt sted å vokse opp i. Skule storbylivet friste, er det allikevel kort vei til Stavanger og Sandnes. Når du vender tilbake til Forsand etter en tur i mer tettbygde strøk, er vi ganske sikre på at du kommer til å føle deg som hjemme. Her kan du slappe av blant majestetiske fjell og fantastisk natur, som selv gretne personer kommer i godt humør av.

Preikestolen er rosinen i pølsa

Preikestolen har utviklet seg til å bli en av de mest kjente turistattraksjonene i Norge. Med over 100.000 besøkende i året er det allikevel viktig at du bidrar til å ta vare på naturen. Derfor må du ikke kaste fra deg søppel og andre ting på veien opp. Kommunen har også tatt sin del av ansvaret, og vurderer å installere toaletter på den to timer lange gåturen. Hvis fjellturer ikke er helt din greie, kan du velge å beundre fjellene fra fjorden. Det er fullt mulig å seile langs Lysefjorden mens du får med deg de naturskjønne omgivelsene. På sommeren er denne også som skapt for bading og fisking. Vannsportaktiviteter kan du gjøre mye av i Forsand, og det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan finne på. Dette gjør at Forsand også er et godt feriemål for barnefamilier, ettersom de minste hele tiden har noe å drive med.