Bevegelse og helse
Preikestolen

Bevegelse og helse

Vi beveger oss mindre enn tidligere ser vi stadig vekk på forsiden av alle aviser. I et industriland som Norge har vi selvsagt et eget direktorat som passer på slik også. Helsedirektoratet er underlagt Helse- og omsorgsdepartementet. I henhold til Helsedirektoratets anbefalninger bør voksne bevege seg 30 minutter pr dag, mens barn bør bevege seg i minst 60 minutter pr dag. Det er snakk om moderat aktivitet og det betyr at pulsen skal opp fra det vanlige, og dette kan være for eksempel rask gange. Nå er det jo mange muligheter for å bevege seg i Norge, utnytt dem.

Bruk naturen aktivt

1200px-PåskeNaturen i Norge er utrolig og, ikke minst, tilgjengelig. Uansett hvor du er i Norges langstrakte land er det kort vei ut til fri natur. Det anbefales av myndigheten at man jevnlig beveger på kroppen sin, og naturen ligger der og er klar til å brukes og nytes. Her kan du nyte stillheten ved å gå en rask tur eller finne frem din nye fatbike og dundre avgårde langs en tursti. Sommerstid er det jo også mulig å nyte et av de mange tjern som finnes. I tillegg har vi en lang kyst med rent sjøvann. Der kan du enten kan dykke ned i den eller seile på overflaten. Muligheten for å utøve en aktivitet du synes er gøy i Norges strålende og tilgjengelige natur er uendelige. Det beste er kanskje når du er ferdig med din trening. Å slenge seg på Sofaer er allikevel ekstra behagelige etter en lang tur, og ikke minst når du kan slenge deg ned med god samvittighet.

God helse i både kropp og sjel

Mange nordmenn møter anbefalingene fra Helsedirektoratet om minimum 30 minutters moderat aktivitet hver dag ved å gå eller sykle til jobben. Vår vakre natur er dessuten et varmt anbefalt sted å benytte seg av for å få sine daglige økter med bevegelse. Det gir ikke bare fysisk trening til kroppen, men også til sjelen. Norges fjell er populært og bruke og i 2016 fikk vi også de nye fjellvettreglene. Endringene er ikke store – Det som er borte er anbefalinger om å lytte til erfarne fjellfolk samt det å ikke gå alene. Nytt er reglen om å ta trygge veivalg. Uansett regler så er turen i fjellet en god anbefaling for å bevege deg og dermed nyte godt av de helsefremmede effektene for både kropp og sjel. Det er godt å komme seg opp og bort fra sofa og sosiale medier. Hva med å teste en liten tur i nærområdet til fots allerede i kveld? Du kommer til å kjenne deg fornyet etterpå.