Gåtur til Preikestolen
Preikestolen

Gåtur til Preikestolen

Ok, så du har tenkt deg til Preikestolen. Nydelig! Det er utrolig kjipt at så få nordmenn besøker det vanvittig flotte stedet. Derfor er vi alltid glade for å se norske fjes ved Lysefjorden. Nordmenn på tur i sitt eget land fortjener en applaus – det har blitt så enkelt å reise utenlands at man må være viljesterk og patriotisk for å tilbringe ferien sin i Norge. Preikestolen er et syn du aldri vil glemme, men du må gjøre deg klar for en ganske så krevende tur! Få med deg våre to viktige tips;

 

All slags klær for all slags vær

The view from Preikestolen, aka Pulpit Rock, in Norway.Været er alltid uforutsigbart her i Norge, og hvis du har tenkt deg til Preikestolen er det best å planlegge et besøk om sommeren. Mange reisende gjør det valget at de tar turen til Lysefjorden om vinteren, rundt vinterferien eller julehøytiden. Problemet med dette er at ingen klær vil hjelpe – du risikerer ganske mye hvis du går ut på Preikestolen om vinteren, uansett hvilke klær du har på deg. Heldigvis finnes det erfarne turguider som kan hjelpe deg til topps dersom trangen er for sterk. Snøen er det minste problemet. Under snøen finner du is, og kombinerer du dette med sterk vind som feier inn over fjellplatået vil du forstå hvor vanskelig det er å komme seg ut på Preikestolen om vinteren. Du kan kanskje velge å ta bilder fra lang avstand i stedet? Våren og høsten er noe bedre, men da må du kle deg varmt og helst holde deg ved «roten» av fremspringet.

Gjør deg klar for en lang gåtur

Preikestolen er ikke lett å nå frem til. Godt er det, for da hadde nok besøkstallet raskt økt til over en million mennesker. Ja, det er den to timer lange gåturen som skremmer mange besøkende bort – heldigvis er nordmenn godt vant til gåturer på fjellet. Først og fremst bør du finne noen gode sko på nett å igjennom alle variantene, og velg det beste paret du kan finne. Et par gode sko som vil holde deg varm, gi nødvendig støtte til foten og sikre deg et godt grep om underlaget. Drar du ikke ut på fjellturer ofte, har du garantert ikke doge nok sko for Preikestolen. Vi snakker fire kilometer opp et fjell, en tur som kan kortes ned til litt over én time med gode sko.

Så har du turen tilbake også. Ikke ødelegg føttene dine.