Spar opp penger til reise
Okategoriserade

Spar opp penger til reise

Etter to år med pandemi er det mange som ønsker å reise i 2022. Men en kombinasjon av pandemi, krig i Ukraina og mange andre faktorer, har bidratt til økte priser på alt. Dermed opplever flere en stor økning i utgifter, som igjen kan påvirke reiseplanene. Heldigvis er det flere måter å spare penger på, for eksempel ved å bytte strømselskap.

Kan jeg spare noe?

Mange orker ikke å bry seg om å bytte strømselskap. De tror det ikke er penger å spare på og bytte, for strømmen er jo kostbar uansett. Men det finnes strømselskaper som tenker litt annerledes, for eksempel tibber. De vil ikke tjene penger på strømforbruket ditt, og de vil til og med hjelpe deg med å bruke mindre strøm. Og pengene du sparer, kan du for eksempel bruke på å reise. Tibber gir deg også tips til å gjøre hjemmet smartere, og hjelper deg å styre smarthjemmet ditt fra mobilen. Sjekk ut Tibber og finn ut hvordan du kan spare penger på strøm.

Stort utvalg av ferier

Noen elsker å reise langt, og vil gjerne dra til et sted med få turister, slik at de kan oppleve lokal kultur og bli kjent med noe annet enn et hotellrom. Andre vil gjerne ha en chartertur, der alt er tilrettelagt, og man bare kan nyte lange dager i sola. Atter andre vil ha en aktiv ferie, for eksempel i fjellene i Norge eller i utlandet. Og det beste er jo at verden har noe for enhver smak, slik at alle kan finne den perfekte ferien. Etter to år med pandemi, har mange populære ferieland åpnet opp for fullt, så det er bare å bestille billetter.

Et par ting å tenke på

Mange nøler litt med å reise langt akkurat nå, på grunn av krigen i Ukraina. Men de fleste land er trygge å reise til, så sant du følger vanlige forsiktighetsregler. Det er ingen grunn til å tro at krigen i Ukraina vil spre seg helt uten forvarsel, men det kan kanskje være lurt å ikke reise til landene som ligger helt inntil Ukraina, eller til steder som ligger tett opp til andre konfliktområder i verden. Likevel er det ingen grunn til å unngå å reise. Sjekk gjerne reiserådene fra UD, som hele tiden blir oppdatert.

Det er et par land som fortsatt har koronarestriksjoner, og krav om munnbind i enkelte situasjoner, så du bør alltid sjekke hva som gjelder for landet du gjerne vil reise til. Noen land har til og med innreisekarantene. Skal du til Kina, må du for eksempel sitte to uker i karantene, så dette er kanskje ikke det beste reisemålet akkurat nå. Men da kan du vurdere et annet land i området, for hvis det virker vanskelig å dra ett sted, kan du sjekke ut et naboland. Eller du kan velge å dra et helt annet sted, for verden er jo både stor og mangfoldig.