3 tips til turmaten
Preikestolen

3 tips til turmaten

Tur til Preikestolen er perfekt for hele familien. Hvert år går flere hundre tusen turister på den nyoppussede stien. Løypa er bratt, men ikke alt for krevende. For de fleste tar det mindre enn tre timer å nå det kjente fjellplatået. Turens høydepunkt er for mange å nyte nistepakken på toppen. God mat og spektakulær utsikt. Hva er vel bedre enn det?

Tørre brødskiver med svett ost står dårlig til det flotte landskapet. På en så fin tur burde man piffe opp nisten litt. Det er enklere enn du tror. Her er noen tips til sunne og spennende matpakker for hele familien:

Wraps

Alle liker jo taco! Hvorfor ikke ha med helgekosen på tur? Fyll tacolefser med familiens favoritter av grønnsaker, kjøttdeig og tacosaus og pakk dem sammen. Ikke bare smaker det godt, men det er så enkelt å spise også. Wraps er perfekt hvis du ønsker minimalt med søl.

Ønsker du en vri på det kan du bytte ut tacolefse med lompe. Ingrediensene kan selvsagt varieres helt etter smak. Noen liker kanskje best en god spekeskinke. Røkelaks og kremost passer godt sammen. Mulighetene er endeløse!

Mat på termos

De fleste har ofte med noe varmt å drikke på tur. Kakao er favoritten hos de minste, mens de voksne vil ha en kaffetår. Ikke bare smaker det godt, men blir det kaldt på tur hjelper det veldig med noe varmt i magen. Før man legger ut på tur kan det være lurt å sjekke kidsbrandstore, så alle har rett bekledning. Men har du tenkt på at du kan ha med varm mat også? Termosen kan fylles med masse spennende.

Veldig komplisert trenger det ikke å være. Trekte pølser på termos er en klassiker av en grunn. Enklere blir det ikke! Hos de yngste i familien faller denne “retten” alltid i smak. Tilbehøret kan lett varieres, så blir alle fornøyde.

Gryteretter er også perfekt mat til termos. Her kan du bruke opp det du har i kjøleskapet, eller følge en bestemt oppskrift. Husk at kroppen trenger næring for å bygge seg opp etter en tur. Spesielt viktig er karbohydrater og proteiner. Disse kan du lett kombinere i en nydelig gryterett.

Pizzasnurrer

Hvis du er glad i å bake er pizzasnurrer et herlig alternativ til vanlig brødskive. De lages på samme måte som kanelsnurrer. Man kjevler ut et stort stykke pizzadeig til en firkant, dekker den med de ingredienser man måtte ønske og ruller deigen til en pølse. Så kuttes rullen i skiver, og de blir stekt i ovnen.

Her kan man enkelt lage mye av gangen. Pizzasnurrer er helt perfekt til å fryse ned. Har du alltid noen liggende er du klar for tur når som helst. De passer også godt i matpakka til hverdags. Bruk gjerne grovmel, så blir de enda sunnere.

Det er kun fantasien og smaksløker som setter grenser for hva du fyller dem med. Tomatsaus, ost og skinke er godt og enkelt. Men hva med pesto i stedet for tomatsaus? Hva med blåmuggost til de voksne?