Spar til pensjon – få råd til å reise
Okategoriserade

Spar til pensjon – få råd til å reise

Det er ikke så mange som tenker på at de en gang skal bli pensjonister. Pensjonisttilværelsen er noe som for de fleste ligger langt fram i tid. Likevel er det lurt å allerede i 20-årene begynne å tenke på at man en gang skal bli pensjonist. Å tenke på at man skal bli pensjonist betyr i praksis å begynne å spare til pensjon.

Sparing til pensjon skjer på forskjellige måter. Folketrygden står for noe av pensjonen. Deretter kan man legge til det som arbeidsgivere gjennom karrieren har spart opp til deg. Til slutt legges det man har spart selv på toppen.

Hva kan man gjøre som pensjonist?

Som pensjonist har man fri hele tiden og kan, i større grad enn tidligere i livet, gjøre det man har lyst til. Det kan for eksempel være å reise, begynne med nye aktiviteter eller tilbringe mer tid med de man er glad i. For å utnytte pensjonisttilværelsen best mulig, er det mange gode tips. Ett av dem er å benytte seg av tilbudene hos heisenior.no, en tjenestene som også gir rabatter. Hos heisenior.no kan man blant annet finne rabatter og gode tilbud innen helse, mobil og ulike gaver.

Når det gjelder det å reise, er det mange som velger å kjøpe seg en feriebolig i et annet land. Da kan de selv velge hvor mye tid de vil tilbringe i utlandet og hvor mye de vil være i Norge. Vanlige land som pensjonister reiser til er for eksempel Spania, Hellas og Kroatia.

Pensjonssparing

Det lureste når det gjelder å spare til pensjon er å starte individuell pensjonssparing i aksjefond/rentefond. Da vil pengene jobbe for deg, og med renters rente vil den tusenlappen du setter inn i dag være mye penger om noen år. Jevnlig sparing til pensjon er derfor det beste. Det er selvfølgelig svingninger i aksjefond, men over tid tyder all historikk på at aksjefond slår renter man får i banken.

Vi har i denne artikkelen sett nærmere på hvordan man kan få god råd som pensjonist og hva man kan gjøre med all friheten en pensjonisttilværelse innbefatter.